TOT EL QUE HEM DE SABER DELS "SUPERALIMENTS": QUÈ SÓN I COM INCORPORAR-LOS A LES NOSTRES CARTES

Segur que heu sentit a parlar dels superaliments. Kale, quinoa, salmó, algues, llavors de xia… estan en boca de tothom però és possible que no acabem de saber fins a quin punt estem parlant d’ingredients a tenir en compte als nostres menús o si són només una tendència més del mercat a la qual no val la pena parar atenció. Seguidament intentarem resoldre alguns dubtes sobre els superaliments per ajudar-vos a decidir la vostra aposta. També us informarem dels que us podem servir des de Del Moral Congelats, ja que fa temps que hem incorporat algunes referències relacionades que ens han semblat interessants per als nostres clients.
 

Què són els superaliments?
Posem l’etiqueta de "superaliments" a tots aquells que concentren gran quantitat de nutrients beneficiosos per al nostre organisme. Segons alguns nutricionistes, la gràcia dels superaliments és que tot i menjar-ne poca quantitat, el cos els assimila i ens aporten beneficis per la salut.
 
Depenent dels nutrients que continguin, els superaliments poden ser rics en proteïnes, àcids grassos essencials, vitamines, minerals o fibres, entre altres substàncies beneficioses per la nostra salut. Així doncs, segons en què siguin més rics ens poden ajudar, per exemple, a controlar el colesterol, donar energia, eliminar toxines o perdre pes.
 
Cal tenir en compte que una dieta variada i equilibrada és el millor "superaliment" que podem tenir. En aquest sentit, aclarim doncs que no estem parlant que els superaliments puguin substituir els hàbits de vida saludables ni que es tracti de medicaments miraculosos que actuïn automàticament en el nostre cos.
 
El que sí que és cert és que si tal com apunten alguns nutricionistes, els superaliments contenen més nutrients que altres ingredients, introduir-los en els nostres menús i fins i tot explicar i detallar a les nostres cartes quines són les seves propietats, pot ser una bona opció a tenir en compte.

 

Opcions de "superaliments" al catàleg de Del Moral
Una novetat recent del nostre catàleg són les hamburgueses de quinoa, una opció per a vegetarians que incorpora aquest aliment. La recepta de les hamburgueses de quinoa combina amb farina de cigrons, ceba, pastanaga, pebrot i espècies i el resultat és una hamburguesa gustosa que servim amb caixes de 75 unitats de 80 grams. La quinoa és molt rica en minerals, sobretot en ferro, i baixa en grasses.

El moniato, servit tallat i fregit com si fossin patates, és comú a alguns països com a acompanyament de carns, peixos o sol amb salses com a aperitiu. Des de Del Moral també servim congelat i llest per fregir aquest tubercle considerat un superaliment per la seva elevada quantitat de vitamines A, B1 i C i minerals com el magnesi, potassi i coure.

Altres productes que servim des de Del Moral i que es consideren superaliments són el salmó, en diferents presentacions o l’alvocat (sencer, a daus o preparat com a guacamole). Un altre ingredient que conté elevades propietats, en aquest cas antioxidants, és el cacau que des de Del Moral servim en múltiples variants amb més o menys percentatge per als postres de xocolata.
  

Font: Frigoríficos del Moral SA.

Tornar al llistat