És important que reflexionis en quin tipus de client té el teu negoci i de quin espai disposes. Els sopars i dinars en dates assenyalades solen ser de grups, i hauràs de pensar en quina distribució de taules fas per encabir tota la gent sense comprometre la comoditat a l’hora de servir i mantenir la privacitat entre taules. Si disposes d’una sala a part, pot ser una bona idea destinar-la a aquests tipus d’àpats, si es dona el cas.
Estudia l’oferta dels negocis més pròxims i similars al teu, per elaborar un menú competitiu i que pugui marcar la diferència.
Mentre més plats posis en el menú, més feina tindran a la cuina i més varietat de productes hauràs de comprar. És crucial que els clients tinguin opcions per triar, però no tantes com per perdre’s en l’elecció. En aquests casos és molt adient fixar uns aperitius fixos i variats, que et permetran ajustar costos, per complementar-ho amb uns segons a triar.
Els guanyadors de la nit:
aperitius i segons a triar
#DelMoral t’ajuda amb una oferta inigualable d’aperitius com els torpedos de llagostí, els saquets de vieira al cava o l’envoltino de llagostí. Una selecció de les nostres croquetes més especials, també faran les delícies dels teus clients.
Pel que fa als segons, oferir una selecció de plats mesurada et permetrà fer una provisió de matèria primera més acurada i evitar malbaratar aliments que s'acabin caducant o fent malbé. A més, com que els costos energètics han pujat moltíssim en els darrers temps, mira de triar ingredients que et permetin accelerar el temps d'elaboració de les teves receptes, i així de retruc també estalviaràs en la factura de la llum i el gas. I per últim, a l’hora d’elaborar el teu menú no t'oblidis de consultar totes les promocions que tenim a la nostra REVISTA, on trobaràs uns productes de primera a uns preus molt atractius, tot per ajudar-te a mantenir la rendibilitat dels teus plats i del teu negoci.
Un cop tinguis les compres fetes, fes volar la imaginació! Intenta oferir, com a mínim, una opció de carn, una altra de peix i una vegetariana. D'acord amb la teva experiència ajusta les quantitats perquè no siguin ni insuficients ni massa generoses. Mira el menú en global i compta que si optes per oferir un aperitiu de primer, això també ajudarà al fet que ningú es quedi amb gana!
Les postres seran la guingueta del teu menú, el punt dolç de la nit que convertirà el teu menú en un àpat #depel·lícula. Consulta amb el teu comercial de #DelMoral i ell t’ajudarà a triar unes postres impressionants i variades per no deixar a ningú indiferent.
Adapta’t a les necessitats del teu client
En relació amb el cost del teu menú, l’escandall és una de les eines fonamentals per a rendibilitzar els menús que ofereixes al teu negoci. En primer lloc, hauries de calcular el cost que et suposa l’elaboració de cada plat del menú. Una vegada ho sàpigues, podràs deduir el marge brut que aconseguiràs amb el preu que facis pagar. Només d’aquesta manera podràs detectar si el marge és massa petit o inexistent i buscar una altra alternativa.
A més, de vegades hi ha alguns grups que busquen adaptar el menú a les seves necessitats. Si tens clar el cost de tot el menú, seràs capaç de proposar-ne canvis sense que això et suposi un esforç econòmic, i molt important, quan elaboris el disseny del menú deixa ben clares les condicions amb el beure i amb les begudes de la sobretaula. Millor que els teus clients no tinguin sorpreses negatives.
Arribat aquest punt només ens queda desitjar-vos que en els pròxims dies els vostres telèfons no parin de sonar, i que les vostres agendes s'omplin de reserves pels dies de festes. Junts convertirem el teu menú de Nadal en el protagonista d’una vetllada inoblidable!
|