Entrants complets i deliciosos
Les amanides sempre són una bona proposta d'entrant, ja que són opcions lleugeres, que es poden adaptar al llarg de l’any, i que, amb una mica de creativitat, permeten milions d'adaptacions amb els mateixos ingredients. Si vols donar color i gust de mar a les teves amanides, afegeix surimi, acompanyat de salsa rosa i brots de temporada. També pots oferir la tradicional esqueixada de bacallà, plats de sempre que no fallen, o carpaccios i tàrtars, també de bacallà, o de gamba, tonyina i salmó.
Una altra bona opció d’entrant són les tapes, i aquí els productes del mar tornen a ser protagonistes: musclos, cloïsses, navalles..., es poden preparar de diverses maneres i a més, són perfectes per a compartir. I no podem oblidar que el mar també és la font d'inspiració de tapes tant famoses de la nostra gastronomia com són els calamars a l’andalusa, els xipirons enfarinats o el pop a la gallega, entre moltes altres.
Si vols sorprendre encara més als teus clients, també els pots oferir com a entrant unes potes de pop a la brasa, i acompanyar-les amb un puré o parmentier de patata i germinats. D’altra banda, les gambes i llagostins poden ser protagonistes de receptes atractives i innovadores, o un condiment fantàstic per acompanyar qualsevol plat, com pizzes, pastes i saltejats de verdura, donant-los un extra de sabor irresistible.
|
____ |
Plats de xup-xup amb gust de mar
El peix és, de sempre, un ingredient perfecte per cuinar plats tradicionals mariners, amb salsa i molt de "xup-xup". Per exemple el rap, que no pot faltar en un bon suquet o sarsuela, però que també, amb una mica de creativitat, és present en receptes d'allò més sofisticades.
Per cuinar al forn, acompanyat de patata i ceba, el producte ideal és el turbot, i no ens podem oblidar del bacallà, un clàssic de la nostra cuina que es pot preparar tant al forn amb patates, com guisat amb samfaina o, fins i tot, arrebossat.
A punt per a la planxa
Del mar també ens arriben ingredients perfectes per plats fets a la planxa, lleugers, saludables i gustosos, i que a més no et donaran gaire complicacions a l'hora d'elaborar-los. Per fer a la planxa, acompanyats d'unes bones verduretes al vapor, són perfectes la tonyina, el salmó, el rap, les rodelles de lluç, el turbot, o el llenguado.
|
Si vols aconseguir el punt de cocció perfecte del peix a la planxa , és molt important que abans l'assequis bé amb paper de cuina, i així quan el cuinis et quedarà més cruixent. Recorda també, quan el posis a la paella, fer-ho primer pel costat de la pell.
Esperem que els consells anteriors us serveixin d'ajuda i inspiració en el vostre dia a dia, i si voleu saber més sobre tots els productes del mar que us podem oferir, consulta el nostre nou catàleg de peix, marisc i cefalòpodes, on trobaràs una completa selecció de referències, tant en congelat com en refrigerat, adaptades a les teves necessitats, de qualitat i dels millors orígens.
|