HIGIENE, CONSERVACIÓ I PREPARACIÓ D'ALIMENTS A LES FOODTRUCKS

Els foodtrucks han arribat per quedar-se. En els últims anys no ha parat de créixer l’oferta de vehicles mòbils que preparen i venen aliments de manera ambulant. Estan presents a festes, fires, festivals i tot tipus d’esdeveniments i ofereixen una oferta gastronòmica variada, especialitzada en cada cas, que fa que es complementin els uns amb els altres.
El Departament de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya acaba d’editar la primera guia sobre consells relacionats amb la salut alimentària per a propietaris de foodtrucks. Tant si disposeu d’un d’aquests vehicles i remolcs gastronòmics mòbils com si en sou usuaris, us interessarà conèixer el contingut d’aquesta nova guia.

El contingut es centra en les condicions de treball i de les instal·lacions; informació sobre els requisits que han de complir les persones que preparen o venen aliments; un recordatori de la manipulació correcta dels aliments i la neteja i desinfecció de l’equipament i les instal·lacions; el rentamans, la ventilació, l’aigua i el gel o les aigües brutes prenen en aquests casos una importància clau per l’èxit del projecte.

La guia també inclou un annex sobre al·lèrgens, intoleràncies alimentàries i un annex amb especificacions en el cas d’elaborar sushi i similars amb peix cru.

Habilitar l’espai
Una part destacada de la guia està dedicada a tot el que cal saber en cas de voler dissenyar i adaptar l’habitacle del vehicle per convertir-lo en foodtruck. Es recomana que abans de dissenyar l’habitacle es consultin els equips a instal·lar dins amb un tècnic de seguretat alimentària. Les sovint dimensions reduïdes de l’espai fan que s’hagi d’aprofitar al màxim cada racó, complint amb les mesures de seguretat corresponents.

La importància dels proveïdors
Un altre dels apartats destacats és la selecció de proveïdors. Des de la Generalitat de Catalunya es recomana que s’esculli un proveïdor que garanteixi unes condicions de transport i emmagatzematge correctes, entre altres. Els proveïdors han de disposar de registre sanitari o estar autoritzats per a la venda directa o per a la venda en circuit curt.

Les factures i albarans de tots els productes alimentaris han d’estar a disposició dels serveis d’inspecció.

Us podeu descarregar la guia completa aquí

Recordeu que a Del Moral disposem de diferents productes atractius per aquest tipus d’establiments, ingredients llestos per cuinar i servir que facilitaran temps i marges. En cas de voler més informació sobre tot el que us podem oferir, quedem a la vostra disposició a la nostra pàgina web www.fdelmoral.com.

 

Font: Frigoríficos del Moral SA.

Tornar al llistat