FRUITES I VERDURES SENSE RISCOS EN LA RESTAURACIÓ: RECOMANACIONS D'HIGIENE QUAN SERVIM VEGETALS FRESCOS

En època d’estiu és quan incorporem més productes frescos a les nostres cartes. Les amanides i la fruita de temporada són plats sol·licitats pels clients, perquè venen més de gust que a l’hivern i perquè els productes de temporada són més gustosos.

La Generalitat de Catalunya publica des de la seva web un fulletó resum amb les recomanacions d’higiene i desinfecció per les fruites i hortalisses que es consumeixen crues, ja que és important assegurar-se d’eliminar-ne els microorganismes patògens. Es recomanable que reviseu el contingut d’aquest fulletó, ja que explica de manera breu les principals mesures que hem de prendre.

Algunes de les principals recomanacions que fa la Generalitat i que no sempre estem habituats a fer són, per exemple, rascar la terra o brutícia amb un ganivet o raspall, que després cal rentar bé a mínim 55 graus. També cal evitar el contacte de les verdures i hortalisses amb aliments crus o estris bruts.

Per rentar els productes es recomana fer un primer pas de neteja amb aigua, i seguidament aplicar un producte desinfectant apte per a ús alimentari. Aquests productes són solucions com l'hipoclorit de sodi (lleixiu apte per a ús alimentari) i cal aplicar-los correctament. Mai ens podem excedir amb el temps d’aplicació i hem de tenir en compte les instruccions de dissolució.

Cal mantenir sempre les fruites i hortalisses refrigerades i servir-les ràpidament després de la seva neteja.

Més informació a: http://acsa.gencat.cat/ca/eines_i_recursos/material_divulgatiu/infografies/recomanacions-dhigiene-de-fruites-i-hortalisses-en-la-restauracio/

Font: Frigoríficos del Moral SA.

Tornar al llistat