Un dels grans problemes del sector de l'alimentació és el malbaratament alimentari. Cada any, milers de tones de menjar en bona qualitat acaben inútilment a les escombraries. Pels restaurants, això representa una pèrdua de diners i una falta de proveïment que pot repercutir en el bon funcionament del negoci. Aquest problema no només afecta la indústria agroalimentària i l'hostaleria, sinó que implica repercussions per tot el planeta. Per tant, tant si mirem pel nostre negoci com pel planeta, és necessari emprendre mesures per tal de posar-hi remei.
No acabis amb el teu negoci a les escombraries!
Accions tan senzilles com portar una bona planificació dels aliments que necessitem per la nostra carta i actualitzar-la de manera constant, veure quins són els plats que més èxit tenen, tenir constància del total del nostre proveïment, controlar les dates de caducitat i ordenar els aliments setmanalment poden ajudar-nos a no haver de descartar menjar en bon estat.
A més d'aquestes mesures, també podem optar per una altra: apostar pels productes congelats. Cada vegada són més les persones que opten per disposar de congelats per tal de reduir la quantitat d'aliments en bon estat malbaratats a les escombraries. Tot i que existeix la creença popular que els aliments, en la mesura que són més frescos més saludables i de qualitat, els congelats permeten allargar-los la vida sense perdre cap propietat. Per tant, per què hem d'apostar pels congelats per combatre el malbaratament alimentari al nostre restaurant?
|
1- Els productes congelats permeten conservar les propietats i el valor nutricional dels aliments, aturant el seu cicle de vida i, per tant, allargant la vida útil d'aquests.
2- Fan més senzilla i ajustable la planificació del nostre proveïment.
3- Si es divideixen en porcions, poden ser consumits en la quantitat desitjada. D'aquesta manera, només hem d'utilitzar la que necessitem, mantenint assegurada l'altra que no usem.
4- Són productes segurs i higiènics, ja que han estat exposats en baixes temperatures que liquiden microorganismes i bacteris.
5- Representen un estalvi de diners, ja que no només es redueix el malbaratament alimentari, sinó que també es poden comprar per preus molt econòmics.
6- Permeten comptar amb aliments estacionals durant tot l'any, sense que es facin malbé
Font: Frigoríficos del Moral SA.