ELS CONGELATS PER COMBATRE EL MALBARATAMENT ALIMENTARI

Un dels grans problemes del sector de l'alimentació és el malbaratament alimentari. Cada any, milers de tones de menjar en bona qualitat acaben inútilment a les escombraries. Pels restaurants, això representa una pèrdua de diners i una falta de proveïment que pot repercutir en el bon funcionament del negoci. Aquest problema no només afecta la indústria agroalimentària i l'hostaleria, sinó que implica repercussions per tot el planeta. Per tant, tant si mirem pel nostre negoci com pel planeta, és necessari emprendre mesures per tal de posar-hi remei.

  
  

No acabis amb el teu negoci a les escombraries!

  
  

Accions tan senzilles com portar una bona planificació dels aliments que necessitem per la nostra carta i actualitzar-la de manera constant, veure quins són els plats que més èxit tenen, tenir constància del total del nostre proveïment, controlar les dates de caducitat i ordenar els aliments setmanalment poden ajudar-nos a no haver de descartar menjar en bon estat.

 

 

  

 

A més d'aquestes mesures, també podem optar per una altra: apostar pels productes congelats. Cada vegada són més les persones que opten per disposar de congelats per tal de reduir la quantitat d'aliments en bon estat malbaratats a les escombraries. Tot i que existeix la creença popular que els aliments, en la mesura que són més frescos més saludables i de qualitat, els congelats permeten allargar-los la vida sense perdre cap propietat. Per tant, per què hem d'apostar pels congelats per combatre el malbaratament alimentari al nostre restaurant?

  

 

  

 

1- Els productes congelats permeten conservar les propietats i el valor nutricional dels aliments, aturant el seu cicle de vida i, per tant, allargant la vida útil d'aquests.
2- Fan més senzilla i ajustable la planificació del nostre proveïment.
3- Si es divideixen en porcions, poden ser consumits en la quantitat desitjada. D'aquesta manera, només hem d'utilitzar la que necessitem, mantenint assegurada l'altra que no usem.
4- Són productes segurs i higiènics, ja que han estat exposats en baixes temperatures que liquiden microorganismes i bacteris.
5- Representen un estalvi de diners, ja que no només es redueix el malbaratament alimentari, sinó que també es poden comprar per preus molt econòmics. 
6- Permeten comptar amb aliments estacionals durant tot l'any, sense que es facin malbé

   

 

Font: Frigoríficos del Moral SA.

Tornar al llistat