#DELMORAL T’ACOMPANYA PER MANTENIR LA TRAÇABILITAT D’AL·LÈRGENS A LA TEVA CUINA

Amb la incorporació de nous ingredients, i l'elaboració d’una carta que va més enllà de la cuina tradicional, sorgeixen moltes preguntes amb relació als al·lèrgens. D’altra banda, molts estudis alerten d’un augment exponencial del nombre de persones que pateixen algun tipus d'al·lèrgia alimentària. Vols estar al dia i saber com gestionar-ho en el teu restaurant? Continua llegint...

 

 

La transparència i la informació són la clau del pla d’al·lèrgens

 

Portar un control estricte dels al·lèrgens és un acte de responsabilitat normativa al que està sotmès qualsevol restaurant o bar. Implanta processos de traçabilitat a la teva cuina i si tens qualsevol dubte amb els productes #DelMoral, el teu comercial de referència serà el teu aliat, pregunta!

 

 

Hi ha diferents maneres d'identificar la presència d'al·lèrgens en plats de la carta: alguns restaurants inclouen icones o símbols per a indicar quins productes són sense gluten, sense lactis, sense soja, etc. Uns altres simplement escriuen “conté soja i blat” en el text al costat del plat en el menú.

És important que aquelles persones que estan amb contacte amb el client, siguin coneixedors de la transcendència de la gestió d’al·lèrgens. Ells seran els que transmetran la informació en un primer moment.

A dins la cuina, una bona higiene i neteja dels espais de treball és fonamental, i el control de l’emmagatzematge i producció dels aliments, també.

 

 

Els 14 al·lèrgens

El pla d'al·lèrgens ha de garantir la informació de cadascun dels plats i productes que serviràs als comensals. Com a mínim ha de contemplar els 14 al·lèrgens que contempla la normativa:

🔹​ Cereals que continguin glútens 🔹 Fruits de pela
🔹​ Crustacis i productes a base de crustacis 🔹 Api i productes derivats
🔹​ Ous i productes a base d'ous 🔹 Mostassa i productes derivats
🔹 Peixos i productes a base de peixos 🔹 Grans de sèsam i productes a base de grans de sèsam
🔹 Cacauets i productes a base de cacauets 🔹 Diòxid de sofre i sulfits
🔹 Soja i productes a base de soja 🔹 Tramussos i productes a base de tramussos
🔹 Llet i els seus derivats 🔹 Mol·luscos i productes a base de mol·luscos

 

 

Cal que tinguis en compte que hi ha altres al·lèrgies que, malgrat ser rares, hi ha gent que les pateix. Hi ha persones que tenen al·lèrgia a: la carn vermella, l’alvocat, les llenties, l’all, a algun tipus de fruita i a la tomata.

A #DelMoral tenim molt clara la responsabilitat que els restauradors tenen amb els seus comensals, per aquest motiu t’animem que ens preguntis qualsevol dubte sobre els nostres productes.

 

Font: Frigoríficos del Moral SA.

Tornar al llistat