Estimula les reserves
Una bona manera d'augmentar el control dels grups és estimular un bon sistema de reserves i informar els clients que en dates assenyalades es funcionarà amb antelació, tant per assegurar taula com per poder oferir un bon servei i menú. En aquesta línia, és important que els clients vegin com poden reservar taula, ja sigui a través de trucada telefònica, des de la web o des d'algun portal, com ara ElTenedor, TripAdvisor o Atrapalo.
Adequa l'espai a les necessitats de cada torn
Per saber com hauràs de distribuir l'espai del local, primer has de tenir coneixement del nombre de persones que formen part del grup que vindrà i, si és el cas, quants grups en total hauràs d'acollir en el torn. La tendència és que, durant dates assenyalades, com ara les festes de Nadal, l'espai estigui més limitat.
Per tant, és important trobar el punt d'equilibri entre la quantitat de persones i la qualitat del servei. Tenir espai i sentir-se còmode són aspectes essencials per tal que els nostres clients puguin passar una bona experiència.
D'altra banda, les característiques del servei exigirà una bona neteja tan ràpida com sigui possible, i tenir sempre preparades més taules, cadires i utensilis, per si de cas.
Idea un menú per a grups
Una bona solució per gestionar el servei amb eficàcia és preparar i tancar un menú per grups. D'aquesta manera, podràs anticipar els productes que necessitaràs i treballar dins d'un marge de benefici. És important que el menú el mostris d'una manera simplificada, clara i concreta, ja que d'aquesta manera els clients escolliran els seus plats més ràpidament. A més, també pots oferir amb un primer fixe, com ara un refrigeri, així agilitzaràs el servei i podràs començar a preparar amb antelació.
Atén als clients sense nervis i si fa falta... improvisa!
És normal que quan ens trobem amb un servei amb moltes persones a taula, pugui créixer l'estrès i els nervis. Per això, és important tenir paciència i tranquil·litat, ja que d'aquesta manera ens assegurarem que treballem amb atenció i consciència. Si dones un bon servei i calcules bé la quantitat de persones per torn, no hi ha d'haver cap problema. Simplement, es tracta d’anar de mica en mica i treballar en equip.
També, haurem de tenir en compte altres factors que poden sorgir de la marxa com ara el soroll que pugui fer un grup en concret, que les persones d'un grup vagin arribant separats o que hi hagi baixes o altes d'última hora. Així que cap fred i actua amb claredat i rapidesa, entenent que la improvisació pot ser una de les millors aliades.
|