Els mesos d’estiu són els més importants de l’any per tots els restauradors. Les vacances, el bon temps i el turisme fan que les persones tinguem més ganes de sortir de casa i, per tant, estiguem més disposades a menjar i beure als bars o restaurants.
Si bé es cert que hi ha hores punta en les que els clients l’únic que volen és una taula buida, normalment, es fixen en varis aspectes del negoci i, si és l’estiu, especialment en la terrassa. És per això que és molt important que tinguem cura de com volem que sigui la nostra terrassa, doncs serà allà on els possibles clients prendran la decisió de quedar-se o marxar.
Fixa’t en la distribució
Tenir ben pensat on han d’anar els mobles de la terrassa és molt important. Per fer-ho hauràs de tenir en compte l’accessibilitat dels cambrers a la taula, el tipus de mobiliari que hi vols posar i la decoració que vols afegir-hi. Si aconsegueixes una distribució d’elements equilibrada, el teu client es sentirà còmode a la vegada que el servei es mourà amb facilitat.
Crea diversos espais
Molts locals combinen una terrassa “menjador” amb altres zones més “chill out”. Si tenim el suficient espai per fer-ho, pot ser un punt a favor molt interessant ja que farem que els clients vinguin al nostre establiment abans o es quedin fins més tard. A més, si allarguen la seva estança, pot ser una bona manera de que deixin la taula lliure per un altre torn i continuïn consumint en una altra part de la terrassa.
Un ambient únic
Fixa’t en el tipus de mobiliari i decoració que tenen els bars i restaurants semblants al teu i intenta crear un espai únic a la teva zona. Aquesta és la clau de l’èxit per cridar l’atenció dels possibles clients i, si queden satisfets amb el servei i el menjar, segur que tornen!
Equipa la teva terrassa
Si volem tenir una terrassa multifuncional, tingues en compte les necessitats a cada moment del dia. Per exemple, si vols que els clients es quedin fins més tard a la nit crea un ambient tranquil il·luminant la teva terrassa amb llums o fanalets. Per contra, durant el dia necessites una terrassa fresca, amb ombra i, si no la tens, potser necessitaràs un tendal o pèrgola per combatre la calor.
Fes visible tot allò que vulguis vendre
Tenir algun element com una pissarra, un petit cartell o alguna oferta a la terrassa pot ser una forma de vendre més d’un producte en concret. D’aquesta forma, pots mostrar un plat especial o un menú de vermut en una pissarra o tenir la carta de gelats en un lloc visible tan pels adults com els nens.
Font: Frigoríficos del Moral SA.