La mala distribució de l'espai, la instal·lació de maquinària poc eficient o la baixa qualitat dels materials seleccionats poden ser una font de despeses que tindrà efectes sobre el compte de resultats. Abans de renovar o dissenyar la cuina de l'establiment hostaler és important tenir en compte els aspectes més importants perquè la cuina sigui el més eficient possible. Hi ha certes qüestions que cal tenir en compte per dissenyar una cuina en què els professionals puguin treballar de forma còmoda i eficient:
1. Estudi previ de les possibilitats i necessitats del local.
Analitzar l'espai per ubicar les diferents zones, accessos, extraccions, escomeses i el tipus d'aparells que poden instal·lar-se.
2. Aprofitar l'espai disponible.
En funció de la superfície es concretaran aspectes com el disseny o mida de les màquines a instal·lar.
3. Dissenyar una distribució que afavoreixi els fluxos de treball per aconseguir que el lloc sigui el més còmode i eficient possible.
4. Triar la maquinària adequada.
5. Seleccionar el material adequat dels equips per allargar la vida dels aparells i millorar aspectes com la higiene, la robustesa, etc.
6. Triar un disseny de components.
Aquest tipus de disseny facilita els processos de neteja i manteniment de peces.
7. Adquirir elements que facilitin la neteja i higiene.
8. Valer-se de la tecnologia punta per programar tasques, com els forns mixtos o abatidors, la temporització dels sistemes d'encesa i apagat o la informatització de les tasques del restaurant.
9. No oblidar l'eficiència energètica.
L'estalvi d'energia i l'eficiència és un aspecte fonamental a l'hora de seleccionar les màquines en totes les àrees de la cuina.
Font: www.profesionalhoreca.com