COM APLICAR ELS VALORS DE LA SOSTENIBILITAT A L'HOSTALERIA

La preocupació pel medi ambient i el consum responsable és un tema d’absoluta actualitat al voltant del qual hem de treballar des de tots els àmbits i sectors, perquè com va dir el secretari de les Nacions Unides Ban Ki-moon: “No hi ha un planeta B”. Molts ciutadans n’han pres consciència i han canviat comportaments, demandant al seu torn que els productes i serveis que consumeixen també apostin per la sostenibilitat.

  
  

Per a garantir la protecció del nostre entorn i la satisfacció dels clients, cal que bars, restaurants i proveïdors incorporem aquests valors a les nostres operacions i presa de decisions.

 

Les 3R’s
Redueix, Reutilitza i Recicla


per garantir la sostenibilitat del teu establiment

  
 
  

Redueix el desaprofitament de menjar

Tria productes locals i de temporada per a desenvolupar el teu menú. D'aquesta manera evitaràs les despeses excessives en transport i estalviaràs costos, i alhora els teus plats lluiran amb propostes autòctones i originals.

Evita les porcions massa grans per reduir el malbaratament i ofereix una carta variada que s’adapti a diferents gustos i moments.

Amb una bona gestió dels estocs i amb la nostra oferta de congelats i productes de llarga durada, també podràs evitar haver de llençar menjar en mal estat.

Si sobren restes de menjar sense servir, utilitza la teva creativitat per a crear noves receptes i seguir sorprenent els teus clients.

_____

 

 

Reutilitza articles duradors i redueix l'ús de plàstic i paper

Utilitzar productes d'un sol ús no és bo ni per a la imatge del nostre establiment ni per al medi ambient, és per això que preferiblement hauríem d'escollir vaixelles i coberteries de materials durables i que puguin ser esterilitzats.

Per als “take aways” i el “delivery” tampoc es recomana utilitzar coberts o recipients de plàstic i descartables, és millor introduir nous materials que siguin més sostenibles, reciclats o fins i tot compostables o biodegradables.

També podem reduir el consum de paper i tinta fent ús de dispositius per prendre comandes i emetre tiquets digitals que s’envien directament al correu, d’aquesta manera reduïm la nostra petjada de carboni i a més agilitzem el procés de pagament.

 
 

_____

Redueix el consum d’energia

Per reduir el consum energètic en el teu bar o restaurant també pots optar per equips de màxima eficiència energètica que a més et permetran estalviar diners.

També pots utilitzar sistemes que t’ajudin a estalviar aigua i a aplicar-hi les temperatures correctes per reduir-ne el consum.

Repara i neteja els teus equips de manera que tinguin una vida més llarga i evita sobrecarregar-los.

Fes que la distribució de la teva cuina sigui eficient posant unitats similars de treball en llocs amb ventilació.

Finalment no ens podem oblidar d'utilitzar il·luminació de baix consum com les bombetes LED, les incandescents halògenes i les bombetes CFL.

 
 

Recicla materials i fes que cada detall compti

Evidentment el reciclatge en la gestió dels residus és molt important, però quan es tracta de sostenibilitat podem fer que cada gest compti. Fins i tot la decoració del nostre establiment pot reflectir els valors que demanden els nostres clients. Per exemple, podem optar per no llançar el mobiliari antic, i donar-li un toc d'imaginació per a convertir-lo en un altre moble que pugui servir en un altre espai. Els objectes antics poden aportar un toc natural i rústic molt actual, en el qual es pugui veure la nostra responsabilitat social corporativa reflectida en tot l’establiment.

 

 

 

 

Fuente: Frigoríficos del Moral SA.

Tornar al llistat