Per garantir una excel·lent qualitat del producte i la màxima satisfacció del client ens hem d'assegurar que gestionem eficientment la cadena de fred. A continuació detallem una sèrie de punts a tenir en compte per fer arribar als nostres clients el gelat en perfectes condicions:
1. No col·locar les neveres prop d'una font de calor ni exposar al sol.
2. Deixar almenys 10cm al voltant de la nevera per permetre la circulació de l'aire.
3. Endollar sempre directament a l'endoll de paret. No fer servir adaptadors ni allargos.
4. No carregar les neveres en excés. Si es sobrepassa el nivell màxim de càrrega, la temperatura augmenta dràsticament i el gelat es desfaria.
5. No col·locar altres productes que no siguin gelats o congelats a la nevera.
6. Mantenir lliure d'obstruccions i/o pols la reixeta del motor o compressor.
7. Comprovar la temperatura de la nevera diàriament. Es recomana mantenir-la com a mínim a -20º.
8. Treure el gel de la nevera sempre que sigui possible.
9. Descongelar la nevera quan el gruix del gel sigui superior a 1cm en 1/3 de la mateixa. Buidar l'aigua i assecar bé.
10. Desendollar la nevera abans de netejar. Utilitza detergents suaus.
11. Evitar la formació de gel sobre la nevera tancant les tapes alhora.
12. No utilitzar les tapes de la nevera per emmagatzemar coses.
Font: Unilever Espanya - Frigo