En el nostre restaurant, fleca o qualsevol altre negoci d'hostaleria, aquesta problemàtica mundial pot representar pèrdues, tant econòmiques com mediambientals. No obstant això, podem col·laborar contra el malbaratament alimentari afegint-nos a una nova tendència: les apps per oferir a "bon preu" menjar que s'ha de consumir en les pròximes hores.
|
Es tracta d'una solució senzilla i eficaç per al nostre negoci, ja que plataformes com To Good To Go, Ni Las Migas o WESAVEEAT permeten posar en contacte els nostres plats amb possibles consumidors immediats. Com a la majoria d'aplicacions i xarxes socials, per començar necessitarem obrir-nos un perfil, amb la informació sobre el nostre restaurant o local (localització, especialitat de cuina, horari, imatges, etc.).
|
___ |
I un cop obert el compte en qualsevol d'aquestes plataformes, imaginem que hem preparat determinats plats pel torn de dinar del nostre restaurant, i resulta que al final del servei veiem que ens n'han quedat. Agafem el mòbil, fotografiem els plats i els pugem a l'aplicació amb la informació necessària (nom del producte i data màxima de consumició). |
Només caldrà esperar que els usuaris de l'app ens notifiquin que desitgen algun dels nostres plats, per després posar-nos en marxa i preparar el take away. |
___ |
|
El malbaratament alimentari és un desafiament tant a escala global com a escala local i, per tant, és responsabilitat social actuar-hi en contra. Incorporant el nostre negoci a l'ecosistema digital podem ser més sostenibles i ètics, al mateix temps que obtenim rendibilitat econòmica i evitem pèrdues d'aliments.
|