Per tal d’evitar el malbaratament i aprofitar al màxim el formatge, cal conèixer alguns trucs que permeten que aquest aliment es conservi durant més temps.
- Embolicar el formatge: quan es compra formatge envasat, un cop obert s’ha d’eliminar l’embolcall i guardar-lo enmig de paper encerat o de pergamí, i posteriorment s’ha de cobrir amb plàstic, així s’evitarà que s’assequi o que absorbeixi altres sabors.
- Per guardar els formatges forts o picants, com el formatge blau, cal col•locar-los dins un recipient hermètic, per tal d’evitar que l’aroma d’aquests impregni la resta d’aliments.
- S’han de guardar en una temperatura ideal. Aquesta és d’entre dos i set graus, amb un alt nivell d’humitat i, preferiblement, en la safata inferior a la de les verdures i fruites. Per evitar que el formatge es congeli, s’ha de guardar lluny del compartiment del congelador i de la safata de la carn.
- Com a norma general, no convé congelar els formatges naturals, ja que a part de perdre la textura, el seu gust patirà un important canvi.
- Si els formatges guardats i embolicats resulten ser massa secs, tenen una textura viscosa o fan una olor desagradable, és millor llençar-los, ja que podrien trobar-se en males condicions.
Seguint aquests trucs bàsics, s’aconseguirà que el formatge es conservi millor, i d’aquesta manera, també s’aconsegueix un estalvi de diners.
Font: elgranchef.imujer.com