Productes ecològics
Podem optar per matèries primeres que s'hagin produït de manera respectuosa amb el seu voltant. Els productes locals, de temporada, ecològics, biodegradables i procedents del comerç just són opcions sostenibles per tal de proveir el nostre negoci.
Estalvi energètic
Una bona solució per reduir el consum energètic del nostre local és utilitzar equips d'eficiència energètica. També podem optar per opcions més senzilles com apagar les llums que no siguin necessàries, desconnectar tots els aparells que no es facin servir i portar un manteniment de la maquinària per comprovar l'eficiència i el consum.
Consum d’aigua
L'aigua és un dels recursos més consumits i, al mateix temps, en procés d'esgotament. Per tant, és fonamental no deixar perdre ni una gota. Els restaurants sostenibles confien en mesures com utilitzar aixetes amb sensors de moviment, lavabos de baix fluix o sense consum d'aigua. Una altra mesura a tenir en compte és rentar els plats i utensilis amb rentaplats i activar-lo quan estigui ple.
Reciclar, reduir i reutilitzar
És la fórmula d'èxit de les "3R", i ho podem implantar al nostre negoci. Per ser sostenibles hem de poder reciclar els nostres residus, classificant-los segons la seva naturalesa i així establir una cadena que vagi més enllà del local. I sempre que puguem, hem de reduir el nombre de residus que generem, apostant per materials biodegradables i, també, reutilitzant. Si donem una altra vida als objectes ja utilitzats, podrem allargar-ne el seu ús i, així, disminuir la quantitat de residus descartats.
Accions solidàries
Per últim, us presentem la solució que no només permet reduir la nostra petjada ecològica, sinó a més portar beneficis al planeta. Es tracta de participar en projectes socials de benestar ambiental. Per exemple, en comptes de tirar menjar en bon estat, podem donar-lo a un banc d’aliments.
|